Tuesday, September 11, 2012

Diferenţa de valoare!

Iubitorii sportului ştiu că Andy Murray a câştigat finala masculină de la US Open. Acest subiect e unul destul de important pentru presa sportivă nu? 

Dacă citim presa sportivă din România, putem spune că NU. Cele două ziare importante de sport Gazeta Sporturilor şi Prosport sunt de altă părere, adică nu e aşa imporant, că un scoţian a câştigat un oarecare turneu de tenis... Nu e mai frumos, interesant şi desigur imporant să publici "ştiri" cu "Click aici", "BOMBĂ", "FE-NO-ME-NAL" despre Războinicul Luminii?(Pentru necunoscători, e vorba despre cel mai mediatizat cioban din România, Gigi Becali) 

Dar ce nesmiţiţi şi amatori sunt jurnaliştii de la L'Equipe, The Guardian, BBC, The Telegraph etc. Ei consideră că e importantă ştirea asta despre US Open. Dacă "răsfoim" puţin pe internet paginile acestor publicaţii putem observa că e cea mai importantă ştire!



Dar nu contează, e mai important să prosteşti, şi să manipulezi NU să informezi. Rolul presei nu asta era şi este să informeze...sau am eu dreptate şi există o "mică" diferenţă de valoare între presa românească şi cea din străinătate?

Poate că da, poate că nu, depinde cine citeşte...


UPDATE:

Redactorul-şef adjunct de la Prosport, Florin Caramavrov a fost deranjat de această postare. Dacă dorim o presă decentă, se pare că suntem frustraţi...cel puţin asta reiese din răspunsul lui!