Thursday, October 6, 2011

Faliment de 10 (TV)!

Lansarea postului 10 TV a fost cu „surle şi trâmbiţe”, plus foarte multe afişe. Dar se pare că miliardaul Teszári Zoltán mai şi greşeşte. Proprietarul RCS&RDS, a făcut o greşeală mare, când a crezut că postul 10 TV poate supravieţui fără spoturile publicitare de care are nevoie o televiziune privată. Până acum miliardarul bihorean a fost foarte prudent în afaceri, refuzând chiar o ofertă de cumpărare a companiei de către cunoscuta firmă nemţească Deustche Telecom. Conform declaraţiilor făcute de directorul postului 10 TV, Radu Moraru(realizatorul emisiunii Naşul), nu se ştie sigur ce viitor va avea postul de televiziune: „10 TV este în moarte clinică, pentru că, din luna aprilie, au decis să scoată toate emisiunile de pe post, au lăsat doar Naşul şi au dat reluări din epoca de piatră. Nu s-au adus alte emisiuni în loc. Oamenii au fost ţinuţi pe margine câteva luni. Credeam că e temporară povestea am sperat că în toamna, să pornim motoarele, dar am că foarte mulţi oameni au fost daţi afară. A fost o campanie de dat afară.”
După părere mea, domnul Teszári Zoltán, nu va mai investi în 10 TV, din moment ce compania RCS&RDS are un proiect nou în desfăşurare, şi anume canalul de televiziune Digi News. Deja câteva nume cunoscute din media românească, cum ar fi Oana Despa, Emma Zeicescu şi Cosmin Stan s-au alăturat acestui proiect. 10 TV nu a avut o viaţă lungă, aproximativ zece luni... momentan e în moarte clinică, poate-şi va reveni, dar poate nu, totul depinde de misteriosul om de afaceri bihorean...



P.S. Cel mai probabil Radu Moraru, va reveni la B1 TV. O invitaţie a fost făcută de Radu Banciu în emisiunea Lumea lui Banciu, difuzată de duminică până joi începând cu ora 23.