Friday, November 29, 2013

Unirea FM Alba Iulia a obţinut licenţa

Presa din judeţul Alba se-mbogăţeşte cu un nou post de radio. La concursul de acordare a licenţelor pentru radiodifuziune organizat de CNA, S.C. Unirea Pres SRL din Alba Iulia a obţinut licenţa pentru postul de radio Unirea FM.

După ce televiziunea Alba TV  a intrat în insolvenţă, criza financiară pare să ocolească ziarul Unirea din Alba Iulia şi implicit S.C. Unirea Pres SRL care a obţinut licenţa pentru noul post de radio.

Unirea FM va emite pe frecvenţa de 107,2 MHz, formatul de programe va fi unul tematic/informativ şi va emite 24 de ore din 24. Structura de programe va fi alcătuită din emisiuni producţie proprie(82,44%) respectiv emisiuni ale altor producători(17,56%)! Din informaţiile deţinute de mine, se pare că postul de radio Unirea FM Alba Iulia va avea emisiuni de informare, educative, culturale şi de divertisment şi va emite din vara anului 2014.

Studioul unui post de radio
(sursa: src.nmmu.ac.za)
Revenind la primirea licenţei de către cei de la S.C. Unirea Pres SRL, e interesant punctul de vedere al doamnei Narcisa Iorga(membru CNA). Ea atrage atenţia la implicările politice în acordarea licenţelor de către CNA şi într-adevăr pare că are dreptate. S.C. Unirea Pres SRL a obţinut destul de uşor licenţa, primind 7 voturi, iar toţi cei care au votat pentru acordare sunt persoane propuse de USL respectiv UDMR!
Se pare că din acţionarii de la societatea care a primit licenţa pentru Unirea FM Alba Iulia face parte şi doamna Motreanu Daniela, soţia fostului secretar general PNL şi ministru Dan Motreanu!
Parcă se simte o briză de vânt politic...se apropie şi alegerile iar un post de radio care oferă informaţii proaspete nu strică(desigur mă gândesc la ştiri obiective, sper că şi cei de la Unirea!)

Implicaţiile politice într-un trust de presă nu sunt de bun augur, mai bine să rămână independenţi deoarece publicul apreciază independenţa şi obiectivitate din jurnalism. Presa din România oricum e într-o stare de degradare şi repet nu e nevoie de implicare politică, deoarece nu aduce nimic bun şi cei de la ziarul Unirea susţin că sunt ziar independent!


Sper ca viitorii angajaţi ai postului de radio Unirea FM vor fi atenţi la ştirile redactate şi nu vor comite greşeli ca şi colegii lor de la ziarul Unirea, deoarece calitatea ştirilor e mai importantă decât cantitatea!