Thursday, September 12, 2013

One World Trade Center timelapse

Marţi 11 septembrie 2001 a fost o zi memorabilă pentru mulţi. Au trecut 12 ani de la dispariţia Turnurilor Gemene(World Trade Center) şi încă există dezbateri pe această temă. Nu voi scrie acum despre atentate, deoarece fiecare dintre noi a avut timp să-şi formeze o părere despre cele întâmplate atunci. Sunt multe teorii, dar mulţi susţin că adevărul nu se ştie. Cert este că mulţi au decedat atunci şi o clădire impunătoare a dispărut. Dar americanii n-au lăsat pustiu zona numită Ground Zero!

În locul Turnurilor Gemene, a început construcţia unui nou zgârie-nor care a primit numele de One World Trade Center. Construcţia a început în aprilie 2006 şi inaugurare va fi în 2014. One World Trade Center probabil va fi la fel de impunătoare ca şi World Trade Center, deoarece are o suprafaţă de 300 de mii de m2, 104 etaje şi o înălţime de 541 metri. Tishman Construction este numele companiei care s-a ocupat de construcţia  One World Trade Center şi este aceeaşi care a realizat şi turnurile gemene.

Vedere din One World Trade Center
sursa: http://news.discovery.com/

One World Trade Center a devenit cea mai înaltă clădire din America, iar în clasamentul mondial este pe locul 4! Costul aproximativ al lucrărilor se ridică la 3,9 miliarde de dolari.