Wednesday, September 29, 2010

2 minute

Marţi seara nu sa repetat rezultatul de acum doi ani de pe Olimpico. Acum a fost 2-1 pentru Roma, dar rezultatul nu arată tocmai realitatea de pe teren, deoarece CFR a jucat fotbal! Dacă în campionat ar practica tot acest joc, atunci cu siguranţă ar fi pe alt loc în clasament. Aseară în prima repriză CFR-ul a rezistat foarte bine, şi în prima jumătate de oră, părerea mea e, că au fost peste Roma, dar mingea nu a vrut să intre. Traore a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, zguduind bara porţii lui Bogdan Lobonţ. Am putea filozofa mult la această fază: ce ar fi fost dacă pasa la Culio, ar fi fost alt rezultat la final pe tabelă? Aşa a fost să fie, acum nu ne putem întoarce în timp, să schimbăm ceva...gata sa terminat. În repriza a doua, acelaşi Traore a mai zguduit odată bara porţii lui Lobonţ, dar degeaba nu bările contează într-un meci. Peste puţin timp Roma a marcat două goluri în două minute! Clujul a fost răpus în 2 minute. Cu toate că după, Rada a redus din diferenţă marcând cu capul, după un corner. 
Roma a făcut diferenţa, prin individualităţi, în schimb CFR a arătat că are echipă, şi pot face faţă în competiţii importante. Clujenii au mizat mai mult pe contratac, Traore arătându-şi viteza superioară în mai multe faze. Nuno Claro a prins o zi bună, şi a salvat de câteva ori CFR-ul, dar nu a fost de ajuns. 
În acest meci CFR-ul a arătat ca o echipă, au jucat mai bine ca acum doi ani, dar nu câştigat. De ce spun asta? Acum doi ani, după marcarea golurilor nu au făcut mare lucru, şi nu au jucat la fel de bine ca acum. Aseară au legat mai multe pase, nu au fost dominaţp chiar aşa, ca în precedenta întâlnire de pe Olimpico. Romanii au şutat de multe ori pe poartă, dar portarul portughez a fost într-o zi de graţie. Am observat în timpul meciului atitudinea tipică echipelor româneşti, care se opresc de multe ori, pentru a protesta, a cere fault, henţ sau offside. De două ori era să primească gol din acest motiv clujenii, dar norocul a fost de partea lor atunci. Per ansamblu Roma a arătat că are jucători mai buni ca CFR-ul, şi sunt mai experimentaţi marcând rapid de două ori. După primul gol, clujenii nici nu şi-au revenit, şi l-au primit pe al doilea. 
Dacă CFR-ul va juca măcar la fel de bine şi cu Bayern, putem spera la locul 3, iar dacă vor juca la fel şi în campionat atunci putem spera la o bătaie acerbă pentru titlu şi cupă în România.

Rezumatul video al meciului AS Roma-CFR Cluj 2-1: