Friday, November 12, 2010

55 ture până la aflarea campionului în Formula 1

Ultima bătălie a sezonului în Formula 1 se dă pe circuitul din Abu Dhabi. Echipa Red Bull, şi-a asigurat titlul la constructori după cursa de la Interlagos, însă numele campionului mondial se va afla doar după ultima cursă a sezonului. Momentan pe primul loc se află Fernando Alonso cu 8 puncte faţă de Mark Webber.( Alonso 246, Webber 238, Vettel 231 puncte).
Se conturează o cursă foarte interesantă, deoarece echipele angrenate în bătălia pentru trofeul de campion la piloţi pregătesc diferite strategii...cel puţin aşa se vehiculează prin presă. În timp ce Massa a declarat că-l va ajuta pe Alonso, şi-i va ceda locul dacă e nevoie, Vettel a fost mai misterios, şi a spus că totul se va decide pe pistă. Managerul echipei RedBull, Christian Horner a declarat că: „Piloţii echipei vor fi sprijiniţi în mod egal, la fel ca de-a lungul întregului sezon.”

Alonso poate câştiga dacă:

Termină pe locul unu sau doi, indiferent de rezultatele celor doi piloţi de la RedBull.

Termină pe locul trei, iar cursa nu va fi câştigată de Webber.

Termină pe locul patru, iar Webber termină al doilea, tot Alonso e campion. Chiar dacă termină pe locul cinci, iar Webber pe doi, tot spaniolul are avantaj faţă de Webber, deoarece are mai multe victorii ca australianul.

Alonso poate pierde dacă:

Va termina pe locul trei, iar Webber câştigă.

Spaniolul termină cursa de la locul şase în jos, Webber devine campion mondial dacă termină pe unul din primele două poziţii.

DAR, există şi variantele ca:

Alonso termină de la locul şase în jos, iar Webber pe locul trei, sau de la locul trei în jos, şi Vettel câştigă cursa, el devinde campionul mondial!

Hamilton poate câştiga titlul, dacă câştigă cursa, iar Alonso şi Webber nu termină în puncte la Abu Dhabi.

Eu zic că totul e posibil, deoarece am mai văzut până acum surprize în Formula 1, să nu uităm că în 2008 Massa a fost campion mondial pentru câteva secunde...


Cine se va bucura după ultima fluturare a steagului cu pătrăţele din acest sezon???

1 comment:

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  ReplyDelete