Tuesday, February 10, 2009

Marian Cozma

Duminică dimineaţa am aflat cu mare tristeţe că Marian Cozma a decedat. Dar după ce am aflat cum a decedat am rămas fără cuvinte.(componentul naţionalei României şi al formaţiei Veszprem, a fost înjunghiat în noaptea de sâmbătă spre dumincă la o discotecă din Veszprem) Sincer şi acum mă gândesc oare de ce l-au omorât, el a fost o persoană cunoscută în Veszprém, dar se pare că destinul nu ţine cont de personalităţi. Când trebuie să pleci...pleci. Ziarele din Ungaria, comentează zilnic de atunci acest incident tragic, iar cititori sunt efectiv şocaţi de acestă crimă. Urmărind şi presa din Ungaria, am observat că foarte multe comenturi pe paginile web ale ziarelor sunt şterse de moderator, iar cititori se întreabă de ce le şterge, pentru că nu conţin cuvinte obscene sau ceva interzis, doar sunt exprimate părerile cititorilor(unele păreri fiind desigur împotriva ucigaşilor). Atenţia mi-a fost atrasă de un comment care spunea următorul:
Anonim
2009-02-10 07:35:07
#4
Ott legalább arrol beszélnek amiről itt nemszabad.
În traducere, în presa din România măcar se vorbeşte despre lucuri care la noi sunt interzise.(articolul respectiv unde am găsit comentariul acesta, scria că presa din România(ProSport şi GspTV, de la început spunea că atacatorii au fost de etnie romă, ceea ce nu era menţionat la început în Ungaria!)
Deci e tragic, din păcate această întîmplare a făcut ca suporterii echipei Veszprem să arate cât de mult îl iubeau pe Marian. Unii propunând ca arena echipei de handbal să poate numele regretatului jucător de handbal, şi în faţa arenei să fie ridicat o statuie a lui Marian Cozma.

Odihneşte-te în pace Marian...
Puţin mai jos am postat câteva poze de lângă arena echipei Veszprem:
(sursa pozelor e ziarul Nemzeti Sport din Ungaria)











1 comment: