Tuesday, July 29, 2014

Dezbatere publică privind agenda urbană a UE

Comisia Europeană a lansat o dezbatere publică privind viitoarea agendă urbană a UE. Astfel, cetățenii Uniunii Europene sunt invitați să-și exprime opinia referitoare la acest subiect.

sursa:seap.ro
„Europa continuă să se confrunte cu provocări legate de economie, climă, mediu și societate în sens larg. Majoritatea acestor provocări au o puternică dimensiune urbană: fie se manifestă în principal în orașe sau în jurul lor - de exemplu, sărăcia, segregarea socială și teritorială, degradarea mediului -, fie soluțiile la acestea se găsesc în orașe sau împrejurul acestora - de exemplu, utilizarea eficientă a resurselor și economia fără emisii de CO2, dezvoltarea economică și inovarea, inovarea socială și integrarea.

În prezent, circa 359 de milioane de oameni – 72 % din populația totală a UE - trăiesc în orașe și suburbii. Deși viteza schimbării a scăzut, procentul populației urbane continuă să crească și este de așteptat să depășească 80 % până în anul 2050.(extras din DIMENSIUNEA URBANĂ A POLITICILOR UE - PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE UNEI AGENDE URBANE A UE).  Întregul document poate fi accesat aici.

Cine dorește să participe la această dezbatere, o poate face până în 26 septembrie 2014, accesând următoarea pagină: Dezbatere publică despre agenda urbană a UE.