Tuesday, May 20, 2014

Pe cai toţi suntem egali! Ediţia a IV-a.

Sâmbătă 17 mai, multă lume s-a adunat în jurul manejului de la Leorinţ, deoarece Asociaţia Hip-Tep a organizat a patra ediţie a evenimentului Pe cai toţi suntem egali.


Asociaţia Hip-Tep şi-a început activitatea de hipoterapie în 2011 şi astăzi participă 80 de copii! În primul an au fost mai puţini, dar numărul lor a început să crească pe parcurs. De amintit este faptul că hipoterapia are atât efecte fizice(se îmbunătăţeşte tonusul muscular, rezistenţa fizică, echilibrul, reflexele devin mai rapide etc.) cât şi psihice(creşte încrederea în sine, ajută la controlul emoţional, dezvoltă răbdarea persoanei etc.). La hipoterapie participă atât copii cu dizabilităţi cât şi tineri sănătoşi.  

Doamna Balogh Csilla, terapeut la Asociaţia Hip-Tep i-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze pe părinţi, copii şi cei interesaţi de acest eveniment. Evenimentul a început cu o probă de îndemânare, urmată de voltijă iar pentru final organizatorii au păstrat călăria pe un traseu cu obstacole. La a IV-a ediţie a evenimentului Pe cai toţi suntem egali au participat şi cei de la Asociaţia Zeki din Reghin respectiv Clubul Sportiv Agronomia din Timişoara. La final, copiii au primit diplome şi medalii! Evenimentul a avut loc cu sprijinul Fundaţiei Pentru Comunitate şi a unor sponsori din judeţul Alba.


Felicitări terapeuţiilor Balogh Csilla şi Csaba pentru acest eveniment!