Wednesday, October 2, 2013

Presa din România

Presa din România, a ajuns la un nivel extrem de scăzut dacă ne referim la calitatea ei. Majoritatea articolelor nu oferă informaţiile dorite, titlurile sunt exagerate pentru a atrage cititori şi de multe ori există o diferenţă mare între titlu şi articol.

Desigur şi jurnalistul trebuie să supravieţuiască, dar oare nu e plătit dacă publică articole de calitate!? Au fost câţiva jurnalişti care mi-au spus că „publicul cere senzaţionalul”. Nu cumva presa a început să furnizeze aceste ştiri de interes public? Nu cred că senzaţionalul a devenit un drog pentru public şi fără aceste „ştiri” ei nu vor supravieţui.


Oare următoarele articole furnizează informaţii utile şi de interes public:


Sursa: gazetadecluj.ro
sursa: alba24.ro
Sursa: ziarulunirea.ro

Sursa: gazetadecluj.ro

Sunt şi greşeli gramaticale în aceste articole, probabil autorii(interesant e că nu-s semnate) au scris în grabă, deoarece: "în caz că sunteţi la serviciu, ar fi bine să întoarceţi ecranul încât să nu îl vadă şeful."

Asta e nivelul presei din România, să publice poze cu fete aproape goale!? Dacă cineva e interesat de aşa ceva caută pe siteuri de nişă, nu cred că presa e nevoită să acopere şi acest subiect! Presa locală e dornică de afirmare, dar modul în care o face e jalnică. Din fericire mulţi încep să semnaleze acest fapt prin comentarii, păcat că cei responsabili nu ţin cont de părerile celor care-i citesc!