Wednesday, October 17, 2012

Cum se lucrează în judeţul Alba!


Se lucrează la drum! La ce drumuri „bune” sunt în România e o veste bună nu? Pentru cei care merg zilnic la Alba Iulia via Teiuş-Oiejdea-Sântimbru nu e deloc o veste bună! Pe această rută se lucrează (cu mici întreruperi) de aproximativ 3 luni, şi tot n-au terminat! Prin se lucrează, să înţelegeţi asfaltarea drumului.



Compania care lucrează pe această porţiune de DN1, lucrează într-un ritm extrem de lent. Sunt puţini muncitori, dar interesant e că dimineaţa până la ora 9-10 de multe ori nu vezi nici o mişcare, se circulă în condiţii normale! Puţin mai târziu, însă surpriză: apar muncitorii şi începe chinul pentru cei din trafic. Atunci când încep să circule tot mai multe maşini, adică între orele 12-17 se creează cele mai mari blocaje, deoarece probabil politica companiei e, ca muncitorii să lucreze între aceste ore!  Ciudat nu? Un drum nu se asfaltează în trei luni!

O porţiune de drum de aproximativ 20 de km, e reparat în maxim o săptămână! Desigur asta e valabil în alte ţări, se pare că în România e imposibil! De exemplu, în Japonia după un cutremur, un drum rupt în două a fost reabilitat în 4(patru) zile! Oare în România ce se întâmpla?



Din următorul filmuleţ se poate vedea coloana de maşini, care începe la ieşirea din Sântimbru şi se termină la intrarea în Oiejdea, aproximativ 4 km!



Jurnaliştii din Alba de ce nu investighează puţin demersul acestor lucrări?


Sursă poză: Forbes