Friday, January 20, 2012

Fără surprize

Coloşii din Spania, Real Madrid şi FC Barcelona au avut primul duel din 2012 în sferturile din Cupa Spaniei(Copa del Rey). Avantajaţi erau catalanii, datorită rezultatelor din ultimele confruntări directe, dar cei de la Real erau optimişti înaintea primei manşe din sferturi, deoarece de la Barcelona lipsea David Villa şi titular era Pinto. Înaintea meciului de miercuri seara, conform statisticilor s-au disputat 216 meciuri oficiale între cele două mari echipe din Spania, 86 fiind câştigate de Los Blancos, iar 85 de catalani. În ultimele 6 meciuri disputate pe Santiago Bernabeu, FC Barcelona nu a pierdut niciodată!



Din păcate pentru fanii Los Blancos nu s-a schimbat nimic, Barcelona câştigând din nou pe Bernabeu. Real a început bine El Clasico, marcând prima, în minutul 10 prin Cristiano Ronaldo. Poate că acest avantaj a fost cauza căderii madrileniilor, deoarece după marcarea golului Barcelona a început încet-încet să domine. Totuşi la pauză s-a intrat cu acest avantaj minim...

Repriza a doua a început cum nu se putea mai rău pentru Los Merengues, deoarece după un un corner executat de Xavi, căpitanul Puyol a înscris cu capul. Din păcate, după acest gol egalizator Real nu a mai contat în joc, greşind foarte mult. În minutul 77, Abidal a scăpat din marcajul lui Ronaldo şi a înscris golul câştigător.

De amintit este şi gestul fundaşului portughez Pepe, care la călcat pe mână, pe argentinianul Messi, dar nu a primit roşu. Gestul său nu a scăpat însă nepedepsit, fiind huduit de aproape tot stadionul până când a a fost schimbat cu Granero. În schimb, ultraşii madrileni i-au aplaudat pe Cristiano Ronaldo şi Xabi Alonso, care au fost printre cei mai buni jucători ai Realului, alături de portarul Iker Casillas, care şi-a salvat din nou echipa de la o înfrângere mai usturătoare.

Revenirea spectaculoasă din repriza a doua a catalniilor a înclinat balanţa în favoarea lor, în ceea ce priveşte calificarea, dar să nu uităm că în lumea fotbalului s-au produs minuni, şi rezultatul poate fi întors, cu toate că e extrem de greu.

Rezumatul partidei: