Monday, November 10, 2008

Romania, campioana mondiala……. la FIFA 2008!

Un roman este castigatorul titlului de campion mondial la World Cyber Games 2008, ce s-a desfasurat la Koln, in Germania. Evenimentul este cu atat mai important cu cat reprezinta o premiera pentru romanii participanti la aceasta competitie.

Numele castigatorului este Marius Craciun, un roman pasionat de FIFA 2008, cunoscut sub nick-name-ul nExt-BeBe, acesta reusind in al 7-lea an in care Romania participa la aceasta competitie, sa ajunga in finala si sa-l invinga cu scorul de 2-1 pe portughezul Pedro Caiado.

Finala s-a desfasurat duminica, iar castigatorul a fost desemnat prin regula 2 victorii din 3 meciuri jucate.

"La World Cyber Games 2008 Romania a avut 3 jucatori PGL inscrisi care au reusit sa ajunga in primii 16. La competitia FIFA 08 World Cyber Games participa 80 de jucatori din 72 de tari" a spus Silviu Stroe, pentru Realitatea

Marius Craciun a obtinut in urma succesului din Germania, 14.000 de dolari si produse IT in valoare de 1000 de dolari. Ocupantul locului 2 a primit 6.000 de dolari, iar locul 3, 3000 de dolari.

(sursa: www.sport.ro)

Citind articolul de mai sus, mă gândeam că totuşi nu suntem chiar aşa rămaşi în urmă, cum cred mulţi. Desigur la foarte multe capitole mai avem mult, chiar foarte mult de evoluat, dar putem spune că de la noi din ţară pleacă foarte mulţi studenţi, tineri, care în străinătate au o carieră de succes...şi când spun carieră nu mă refer la cei care lucrează în construcţi, sau culeg căpşuni, ci la cei care lucrează la companii renumite(gen NASA, Microsoft etc.) Putem spune că în domeniul calculatoarelor, în domeniul IT tineri din România se pricep foarte bine, câteodata chiar prea bine, vă amintiţi de tânărul arădean, Victor Faur, care a accesat fără drept, sistemele informatice aparţinând US NAVY şi NASA. Păcat că aceşti tineri, pleacă în străinătate şi muncesc acolo, făcându-şi un renume în străinătate, şi nu la noi în ţară. Cât despre acest tânăr care a câştigat competiţia, FIFA ’08 World Cyber Games, nu pot să spun mai mult decât felicitări, şi poate peste câţiva ani, şi naţionala de fotbal, sau măcat o echipă de club românească va câştiga o competiţie europeană, de interes major.