Monday, April 18, 2016

Nu cere ceva, dacă nici tu nu oferi!

Zilele trecute am observat un anunț pentru angajarea unui reporter la un portal de știri din județul Alba. Toate bune și frumoase, informațiile trebuie „culese” de pe teren de reporteri, ulterior redactate și publicate. Problema a apărut la prima cerință din anunț: cunoștințe solide de limba română. De ce ceri așa ceva, din moment ce sunt articole cu greșeli gramaticale publicate pe acest portal?


Din păcate nu avem parte doar de greșeli gramaticale, ci și de lipsă de informații(informația se verifică din 3 surse, nu uitați!):

Ulterior au adăugat și comunele lângă orașe, dar sursa greșită a rămas

unde e lista?
Oare cei care au redactat anunțul de angajare, au uitat că au avut probleme și la editarea textelor:Ultima greșeală apărută săptămâna trecută se referă la Lotul 3 din Autostrada Sebeș-Turda. Fiind vorba de un portal de știri din județul Alba, unde se află și lotul 3 din autostradă, cum e posibil e să nu știi pe unde trece? 


Lotul 3 e din Ciumbrud până la Decea, atât!
 Omul greșește din când în când, dar greșelile de pe ziarulunirea.ro sunt destul de frecvente și nu toate sunt corectate, oare nu vor calitate la produsul oferit!? Rămâne de văzut, poate reporterul sau reporterii noi vor aduce această schimbare.