Sunday, January 25, 2015

Un nou circuit de curse: Area 27

Circuitul proiectat de fostul campion mondial de Formula 1, Jacques Villeneuve a primit aprobarea de construcție. Proiectul va fi realizat respectând standardul FIA de gradul 2, ceea ce înseamnă că poate găzdui toate competițiile majore din motorsport în afară de Formula 1.

Complexul de curse a primit denumirea de Area 27(Zona 27) numărul fiind cel afișat pe monopostul Ferrari condus de Gilles Villeneuve în ultimele sale două sezoane din Formula 1.

Circuitul Area 27
(sursa: area27.ca)
Circuitul Area 27 se află în partea sudică a regiunii Okanagan din British Columbia, Canada și alături de Jacques Villeneuve în acest proiect sunt implicați Bill Drossos, Trevor Seibert(fost pilot de curse în CASCAR, NASCAR Canadian Series, Indy Lights) și David King. Alături de circuitul proiectat de fostul campion mondial de Formula 1 din 1997, complexul va include centre comerciale, pistă dedicată karturilor și o școală pentru șoferi.

Circuitul gândit de Jacques Villeneuve urmează să aibă o lungime de 4,9 km cu linii drepte unde piloții pot rula cu viteza maximă, dar și o serie de viraje rapide alături de unele mai strânse unde concurenții sunt supuși forței atracției gravitaționale(mai ales în virajele 10&11).



Villeneuve a declarat, că în următoarele luni va petrece mai mult timp în simulatoarele de curse pentru a realiza câteva ajustări, ca piloții să aibă parte de un circuit complex.