Thursday, October 30, 2014

România alege!

Alegerile prezidențiale din România vor avea loc în 2 noiembrie 2014. În cursa pentru Cotroceni s-au înscris 14 candidați. Presa a prezentat multe sondaje, dar cei de la Europa FM au simulat un scrutin în direct, la emisiunea lui Moise Guran de joi, 30 octombrie.


În total au sunat 60 de persoane, asta însemnând 60 de voturi. Majoritatea ascultătorilor erau din Transilvania și Moldova, dar au sunat atât din București cât și din Oltenia.

După cum reiese din următorul grafic, majoritatea a decis să-l voteze pe Iohannis(30 voturi), următorul fiind Ponta(13 voturi) și Monica Macovei(12 voturi). Multe persoane au argumentat alegerea candidatului ACL cu: doar, să nu-l votez pe Ponta! O persoană care a declarat că votează cu Ponta a avut o afirmație interesantă, susținând că a trăit în zona Sibiului, și sașii-i urăsc pe români! Monica Macovei primește voturi pentru activitatea DNA, cel puțin asta au susținut câțiva din cei care au intrat în direct la emisiunea România în direct.



Interesant e că, nu a avut loc o confruntare directă, democratică și civilizată între candidați! Institutul pentru Politici Publice(IPP) a propus săptămâna trecută organizarea unei dezbateri între principalii candidați în data de 29 octombrie. Iohannis, Macovei, Meleșcanu, Tăriceanu și Udrea au răspuns invitației, dar condiția lui Ponta a fost participarea a celor 14 candidați. Marți, 28 octombrie IPP a anunțat că dezbaterea electorală nu va avea loc, deoarece Kelemen Hunor, Dan Diaconescu și Corneliu Vadim Tudor nu au răspuns propunerii!