Saturday, June 1, 2013

Derbyul aiudean: Olimpia Aiud-Metalul Aiud 3-1!(Video+Foto)

Derbyul aiudean a început pe o vreme înnorată, dar treptat a ieşit soarele. Meciul între echipele din Aiud, contând pentru etapa a 29-a din Liga a IV-a a fost destul de aşteptat de cei din oraş. În drumul spre stadion am auzit câteva persoane în zona pieţei care discutau despre acest meci, întrebându-se dacă Olimpia-şi va apăra corect şansele pe gazon. Cei care se-ndoiau de corectitudinea acestui meci, au primit răspunsul de la gazde(Olimpia Aiud).



După doar 5 minute de joc, decarul de la Olimpia Aiud, Drăgan a deschis scorul, profitând de neatenţia jucătorilor de la Metalul. Oaspeţii au replicat în minutul 27, când Birk a egalat. Bucuria fotbaliştilor de la Metalul nu a fost de durată, deoarece după reluarea jocului Felindean a adus Olimpia în avantaj. Scorul la pauză a fost 2-1 pentru echipa gazdă.
După pauză jocul s-a desfăşurat mai mult la mijlocul terenul, Olimpia nu a forţat iar cei de la Metalul au încercat, dar nu prea au putut să-şi domnine adversarii . Jocul a devenit mai dur cu trecerea timpului, oaspeţii încercând să egaleze. Radu Andone-şi dirija şi încuraja coechipierii din teren, dar cei de la Olimpia au stat foarte bine pe teren, Rareş Gânscă şi mai ales Remus Ţălnar coordonându-şi echipa la fiecare fază.


Spre finalul jocului, în minutul 93 speranţele jucătorilor de la Metalul Aiud s-au năruit odată cu golul marcat de Horvath. La faza iniţială, a fost o lovitură liberă executată de Andone, la care şi portarul Ranca de la Metalul s-a dus în careul adversar, lăsând poarta goală. Centrarea lui Andone a fost respinsă, iar pe contraatac jucătorii lui Olimpia n-au greşit ţinta. Arbitrul a fluierat sfârşitul jocului, în aplauzele spectatorilor prezenţi. A fost destul de clar, că sezonul acesta Olimpia a fost echipa mai bună din Aiud, iar rezultatul de 3-1 obţinut împotriva rivalei din oraş reflectă realitatea.



Pentru Metalul nu e încă totul pierdut! Dacă CSO Cugir promovează în Liga a III-a, atunci nu retrogradează nici o echipă din Liga a IV-a. Din păcate oficialităţile locale nu s-au înghesuit în tribunele stadionului Metalul, pentru a asista la derbyul oraşului Aiud.