Tuesday, April 2, 2013

Ce surse de informaţii folosiţi?


Alegerea surselor de informaţii este foarte importantă. Cu evoluţia tehnologiei e destul de uşor să primim informaţii, dar contează enorm de mult calitatea acestora. Cea mai folosită sursă de informare este momentan internetul, deoarece este cel mai rapid mod de a afla noutăţile din jurul nostru. Dar cei care se informează zilnic de pe internet folosesc mai multe portaluri, pentru alegerea celor mai bune ştiri. 


Numărul mare al surselor de informare de multe ori creează confuzie, deoarece ziarele de scandal publică şi zvonuri sau chiar ştiri false, emisiunile televizate dezbat de multe ori subiectele în mod subiectiv, şi în acest fel cei care vor să fie informaţi ajung să se-ndoiască de calitatea ştirilor. Senzaţionalul contează din ce în ce mai mult şi din acest motiv majoritatea celor care lucrează în presă exploatează slăbiciunea publicului şi nu se sfiiesc să publice astfel de materiale, care nu conţin cele mai corecte informaţii. Cu apariţia noilor tehnologii cum ar fi reţelele desocializare sau blogurile, informaţiile circulă foarte rapid dar calitatea lor nu este întotdeauna cea mai bună!
Presa regională şi locală luptă din greu pentru supravieţuire, deoarece în ultimi ani multe ziare, televiziuni sau posturi de radio au fost închise sau în cadrul redacţiilor s-au făcut restructurări. Presa din judeţul Alba încă rezistă, dar este o diferenţă destul de mare faţă de anii trecuţi. Cotidianul Ulpia Jurnal a dispărut din peisaj, Nyugati Jelen este foarte aproape de dispariţie, având doar câţiva cititori cu toate că este un ziar regional. Până la urmă, cititorii sunt cei care decid de unde să se informeze, iar jurnaliştii trebuie să ţină cont şi de părerea publicului ţintă.

Să vedem populaţia din judeţul Alba, de unde se informează atunci când e vorba, de ştiri regionale sau locale: