Friday, November 9, 2012

Statistici interesante din fotbal!

Uefa Champions League oferă multe meciuri spectaculoase, nu degeaba e cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. Echipe cu tradiţie scriu istorie în fiecare an, dar şi echipele mici reuşesc să-şi lase amprenta.


De cele mai multe ori, câştigă echipele mari, dar există şi surprize din fericire. Aceste surprize sunt oferite de cele mai multe ori de echipele mici. După cum ştiţi, Barcelona e o echipă care nu prea oferă şanse adversarelor de a câştiga un meci, şi nici de a se lăuda cu o posesie bună în faţa echipei catalane. Cei de la Celtic Glasgow au reuşit să învingă echipa catalană, cu toate că Barca a dominat tot meciul conform statisticii. Dar se produc şi surprize în fotbal, iar cei care au urmărit meciul dintre Celtic şi Barcelona, pot confirma acest fapt.

Statisticile meciului:

Sursa: Uefa.com
                                                             

În statistica făcută de cei de la The Telegraph, putem vedea echipele care au reuşit să câştige un meci din Uefa Champions League, având posesie inferioară faţă de adversari. În acest clasament sunt şi două echipe: Unirea Urziceni şi Cfr Cluj. Statistica e valabilă pentru meciurile jucate din 2006:

Sursa: The Telegraph