Monday, April 23, 2012

FC Barcelona-Real Madrid 1-2

Cu siguranţă există titluri mult mai atrăgătoare pentru un articole despre El Clasico, dar pentru mine scorul contează. Am aşteptat această victorie de cinci ani, şi după terminarea meciului am stat minute bun uitându-mă la rezultat, parcă nu-mi venea să cred, că în sfârşit am câştigat pe Camp Nou.



Realul a fost o cu totul altă echipă, faţă de cele văzut în ultimele El Clasico. Iker a fost ca de obicei magistral, defensiva blanco a fost solidă, Arbeloa şi Coentrao au făcut cel mai bun meci din acest sezon, mijlocul echipei a funcţionat excelent, Sami Khedira şi Xabi Alonso câştigând aproape fiecare duel, în plus germanul a şi deschis scorul în El Clasico.
Argentinianul Di Maria nu a prins o zi bună, fiind foarte şters în El Clasico, în schimb Benzema a jucat foarte bine, iar Ozil şi Cristiano Ronaldo au strălucit.

Mourinho a găsit reţeta perfectă pentru această confruntare a titanilor, ştiind că va ploua în ziua meciului, la ultimul antrenament a cerut ca terenul să fie udat, pentru a simula condiţiile de pe Camp Nou. În această partidă Messi a fost aproape inexistent, fiind oprit în majoritatea acţiunilor de Ramos şi Pepe, care au fost dublaţi de Ozil şi Di Maria de cele mai multe ori, deoarece Xabi Alonso şi Khedira au fost „umbra” lui Xavi şi Iniesta.

Primul gol a venit după un corner executat de Ozil, Pepe reia cu capul, dar Valdes bâlbâie mingea care ajunge la Khedira, şi neamţul înscrie golul 108 al Realului într-un sezon. După acest gol, Real se retrage un pic, dar catalanii nu au ocazii mari, şi prima repriză se încheie cu un avantaj minim pe tabela de scor şi cu o ploaie puternică. Jucătorii revin pe un gazon ud, la care Mou se aştepta, şi jucătorii Realului stau bine-n teren fiecare având un rol bine definit în tactica abordată de, cel cunoscut sub porecla „The Special One”.

Barcelona încearcă „să spargă” defensiva lui Mourinho, dar Arbeloa, Ramos, Pepe şi Coentrao sunt perfecţi în această seară. În minutul 54, Alcantara găseşte breşa, dar Tello ratează incredibil. Guardiola schimbă, este introdus chilianul Alexis Sanchez în locul lui Xavi, care părăseşte terenul iritat de această decizie a antrenorului catalan. Trec doar câteva minute, şi Sanchez reuşeşte să egaleze profitând de o lipsă de atenţie a fundaşilor blanco şi rezultatul e 1-1, când mai sunt 20 de minute din partidă.

Oare începe infernul, urmează un scenariu de groază pentru suporterii echipei din capitala Spaniei? NU! Mesut Ozil cu o pasă de geniu îl lansează pe Cristiano Ronaldo, care nu iartă şi înscrie, e 2-1 pe Camp Nou pentru Real Madrid!

Cristiano îndeamnă la calm, şi colegii-l ascultă, echipa nu se retrage, Granero e aruncat în luptă în locul lui Di Maria, şi reuşeşte o recuperare, centrează în gura porţii, dar Ronaldo trimite peste.

Nu contează, arbitrul fluieră sfârşitul meciului, şi fanii Los Blancos din întreaga lume pot sărbătorii o victorie pe terenul rivalei Barcelona.

Câteva declaraţii după un nou episod din El Clasico:

Guardiola: „Felicit Realul pentru această victorie, şi pentru titlul câştigat azi, eu nu mi-aş schimba jucătorii pentru nimic în lume, ei au mai fost în această situaţie şi au demonstrat că se pot ridica. Realul nu a avut ocazii multe, dar la sfârşit pot spune că au reuşit mai mult decât noi, îmi pare rău pentru fani, dar echipa a dat tot ce avea mai bun, în ultimii patru ani, sper că ne înţeleg. Jucătorii trebuie să se relaxeze un pic şi să ne concentrăm la jocul împotriva celor de la Chelsea.”

Xabi Alonso: „E o victorie mare, dar nu decisivă. Este un pas important, în lupta noastră pentru a câştiga titlul. Am controlat bine jocul, şi rezultatul e fantastic. Urmează un meci crucial miercuri în Champions League.

Iker Casillas: „Am făcut un pas uriaş în drumul nostru spre titlu, prin această victorie. Mai sunt puncte în joc, şi trebuie să ne respectăm adversarii. Cristiano a făcut un meci excelent, dar toţi am jucat bine, a fost o victorie pentru care am muncit. Am evoluat ca o echipă adevărată!”

Tactica lui Mourinho a fost perfectă, tiki-taka nu a funcţionat în această seară, strategul Jose a fost magistral şi aşteptarea a luat sfârşit, Real Madrid câştigă pe Camp Nou după cinci ani. Rezultat final: FC Barcelona-Real Madrid 1-2!


Notele jucătoriilor din El Clasico:






*Cel mai bun jucător: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 
  "Dezamăgirea" meciului: Lionel Messi (FC Barcelona)




Video FC Barcelona-Real Madrid 1-2: