Monday, August 10, 2009

Joacă printre îngeri...

Sâmbătă încă un fotbalist tânăr a trecut în nefiinţă. Este vorba despre Daniel Jarque, căpitanul celor de la Espanyol Barcelona. Fostul jucător de fotbal, a decedat pe data de 8 august 2009, în urma unei crize cardiace. Dani Jarque se afla în Italia, în cantonament cu echipa sa şi a suferit un infarct în timp ce vorbea la telefon cu prietena sa. A fost transportat de urgenţă la spital, dar medicii nu au reuşit să-l resusciteze. Clubul spaniol a încheiat mai repede cantonamentul şi au plecat înapoi spre Barcelona, dar fără trupul neînsufleţit al căpitanului, deoarece ceva încă nu au fost îndeplinite formalităţile. Jucătorii şi suporterii clubului Espanyol vor să retragă numărul 21 purtat de Daniel Jarque, şi vor ca numele noului stadion să poarte numele celui care până sâmbătă a fost căpitanul echipei. Mai multe persoane din lumea fotbalului şi-au exprimat tristeţea la aflarea veştii:
„Îmi este greu să cred că aşa ceva s-a întâmplat. Jarque era o persoană deosebită şi un profesionist incredibil. Era fericit pentru că urma să devină tată. Iubea clubul Espanyol, era încântat că a devenit căpitan şi urma să conducă echipa pe noul stadion”, a spus preşedintele lui Espanyol Barcelona, Daniel Sanchez Llibre.
“Este un moment trist şi toate gândurile şi rugăciunile noastre se întreaptă către familia şi prietenii lui Daniel Jarque”, a declarat antrenorul spaniol al lui Liverpool, Rafael Benitez.
„Suntem alături de familia lui şi de suporterii echipei în aceste momente dure. Am aflat cu un minut înainte de decesul colegului nostru şi în calitate de căpitan al lui Real Madrid, îmi exprim cele mai sincere condoleanţe. Această veste ne-a consternate”, a spus Raul în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Statele Unite.
Dar oare ce cauza acestor decese, din ce în ce mai frecvente? Drogurile, efortul prea mare, ceva medicamente? Dacă ne uităm bine peste statistici putem observa că în ultimii ani, foarte mulţi tineri fotbalişti au decedat, şi părerea mea e că nu e ceva normal, ca ei să moară aşa tineri.

În septembrie 1996, în Franţa, doi fotbalişti amatori au murit în aceeaşi zi, din cauza infarctului: Franck Sarrabayrouse de 25 de ani, şi William Disciullo de 29 de ani. În 1999, Ştefan Vrăbiouru în vârstă de 23 de ani, jucătorul lui Astra Ploieşti, a suferit o hemoragie în timpul meciului cu Rapid, şi a murit în drum spre spital. În 5 octombrie 2000, dinamovistul Cătălin Hâldan, a suferit un accident vascular în timpul meciului cu SN Olteniţa, decesul fiind constata de medici la spital. În 2003, la Cupa Confederaţiilor, în minutul 73 al meciului Camerun-Columbia, Marc-Vivien Foe în vârstă de 28 de ani, a decedat din cauza unui infarct. În 2004, jucătorul maghiar al clubului Benfica Lisabona, Fehér Miklós, a decedat în timpul meciului jucat împotriva celor de la Vitoria Guimaraes. În 2007, în minutul 35, al meciului Sevilla-Getafe mijlocaşul echipei gazde FC Sevilla, Antonio Puerta a leşinat, dar a colegii şi medicii l-au ajutat să-şi revină, a părăsit terenul, dar a leşinat din nou la vestiare, şi a fost transportat la spital. În următoarele 2 zile, Puerta a suferit cinci stopuri cardiace, starea sa s-a agravat şi jucătorul de 22 de ani a decedat. Iar acum a urmat Dani Jarque...
Păcat mare păcat, că aceşti tineri talentaţi ne părăsesc aşa devreme. Cauza, deceselor de cele mai multe ori e infarctul, dar ce cauzează infarctul, cine ştie? Oare să punem întrebarea cine urmează? DA, din păcate trebuie pusă, deoarece se întâmplă multe prea des, şi e logic să te gândeşti că i se poate întâmpla oricui.

Odihniţi-vă în pace, voi deja jucaţi printre îngeri, şi din tribuna cerească priviţi meciurile echipelor unde aţi început să jucaţi şi de unde aţi plecat definitiv.

Descansa en paz Dani Jarque !