Friday, November 29, 2013

Unirea FM Alba Iulia a obţinut licenţa

Presa din judeţul Alba se-mbogăţeşte cu un nou post de radio. La concursul de acordare a licenţelor pentru radiodifuziune organizat de CNA, S.C. Unirea Pres SRL din Alba Iulia a obţinut licenţa pentru postul de radio Unirea FM.

Wednesday, November 27, 2013

Presa din România poate provoca infarct!

Titlurile de pe unele siteuri de ştiri devin din ce în ce mai penibile. Aproape zilnic văd exemple de penibilism în presa din România, o presă care se degradează într-un ritm alert.

Tuesday, November 26, 2013

O filă din istoria fotbalului: meciul secolului pe Wembley

Pe 25 noiembrie 1953 a avut loc un meci memorabil din istoria fotbalului. Se întâlneau două mari forţe ale fotbalului pe stadionul Wembley. Englezii au promovat această partidă sub denumirea meciul secolului(Match of the Century) deoarece jucau inventatorii jocului: Three Lions sau British Lions cu puternica echipă ungară câştigătoarea aurului la Jocurile Olimpice de Vară din 1952, poreclită Magical Magyars.

Tuesday, November 12, 2013

Unde e Unirea?

Această postare se referă la echipa fanion a judeţului Alba, la echipa noastră iubită UNIREA ALBA IULIA.
Am să încep de la vorbele lui Fănuş Neagu: "Fotbalul românesc, cel pe care eu l-am cântat vreme de aproape 40 de ani, e astăzi un fumător de pipă stinsă." Câtă dreptate au aceste vorbe ale marelui scriitor. Fotbalul nostru e unul lipsit de performanţe, evident că mai sunt excepţii dar acestea sunt parcă prea rare, atât de rare că nici nu mai ştim să ne bucurăm de ele. Fotbalul românesc e azi doar o afacere, un mod de a spăla bani, e sugrumat de aşa zişi finanţatori, de impresari, nişte oamenii care şi-ar vinde şi familia pentru câţiva bănuţi…

Monday, November 11, 2013

Nominalizaţii la golul anului 2013! (Premiul Puskás 2013)

Paginile oficiale ale Academiei de Fotbal Puskás şi FIFA au anunţat simultan nominalizaţii pentru premiul Puskás, adică Golul Anului 2013!


Sunday, November 10, 2013

Un musical fantastic: Undeva în Europa (Valahol Európában)

Iubitorii de cultură trebuie neapărat să asiste la musicalul Undeva în Europa la Opera Maghiară din Cluj. Musicalul a luat „naştere” în 1995 şi are acelaşi fir narativ ca şi filmul (Undeva în Europa) din 1948 regizat de Radványi Géza.