Thursday, April 28, 2011

Simulaţi în Catalunya!

După manşa tur din semifinalele Ligii Campioniilor, cei de la Barcelona au demonstrat că sunt actori excelenţi şi nicidecum mari jucători. Aproape la orice contact Pedro şi Busquets se aruncau pe jos de parcă ar fi fost loviţi cu o bâtă. Aşa se face într-o semifinală de Uefa Champions League? Dar ce vorbesc eu doar de meciul de aseară, păi au simulat atât în finala Cupei Spaniei, cât şi în meciul din campionat dintre cele două mari rivale. Fotbalul spectacol a câştigat? Eu n-aş spune asta...sau simulări şi pasele la portar, pasele din jumătatea adversă înapoi în propria jumătate sunt considerate joc spectaculos? Aşa poţi să faci posesie când pasezi în propria jumătate şi aştepţi adversarul. Dani Alves trebuia eliminat în fiecare dintre ultimele trei confruntări dintre Real şi Barca, dar arbitrii nu observă acest fapt! Apropo de arbitraj, aseară domnul Stark a avut grijă să încline balanţa în favoarea catalanilor prin eliminarea lui Pepe, astfel destabilizând echipa lui Mourinho. Faultul asupra lui Alves nu a fost aşa dur, e clar că brazilianul a exagerat, dar oricum, dacă nu-l elimina pe Pepe, atunci sigur îl elimina pe Marcelo. Cum poţi să pui pe cineva să arbitreze acest meci, când acel cineva e fan declarat Messi? Arbitrul nu sa ridicat la nivelul unei semifinale Champions League! Foarte bine a zis Mourinho, şi eu sunt dezgustat de această lume a fotbalului şi de acest arbitraj pro Barcelona. Până când va fi aşa? Chiar nu se poate juca un meci împotriva „marii echipei” din Catalunya fără ca arbitrul să te dezavantajeze? Foarte bine a spus şi Adebayor: „"Fotbalul este un joc bărbătesc, dar de fiecare dată când jucăm împotriva Barcelonei, jucătorii se aruncă de fiecare dată când sunt atinşi. Oricând există contact fizic încep să se plângă, îşi pun mâinile pe feţe şi încep să se plângă. La fel fac şi fanii catalani şi antrenorul lor."
Corect, Barcelona e mai mult decât un club, e o gaşcă de simulatori, care cerşesc faulturi şi vor ca prin aceste „prestaţii magnifice” să fie recunoscuţi ca mari fotbalişti. Aşa vor ajunge şi fie uitaţi cât mai repede.
Dar asta e, meciul tur sa terminat, vom vedea în retur ce va fi, şi sper că Mourinho nu va avea dreptate cu declaraţia: „Ăştia ne omoară dacă marcăm pe Camp Nou.”
Ar trebui să vedem un meci de neuitat, şi mă refer aici la un spectacol fotbalistic, nu la scandal şi simulări, dar cred că nu vom vedea aşa ceva prea curând din moment ce marii jucători precum Raul şi Zidane nu mai evoluează la Real. Degeaba sunt prezenţi Cristiano Ronaldo şi Messi, ei sunt prea mediatizaţi şi ridicaţi la statului de zei ai fotbalului, din moment ce nu sunt aşa ceva. Într-adevăr sunt jucători buni, dar nu se apropie de geniul lui Zidane, Raul sau brazilianul Ronaldo.

Aşa se simulează în Catalunya: