Wednesday, September 29, 2010

2 minute

Marţi seara nu sa repetat rezultatul de acum doi ani de pe Olimpico. Acum a fost 2-1 pentru Roma, dar rezultatul nu arată tocmai realitatea de pe teren, deoarece CFR a jucat fotbal! Dacă în campionat ar practica tot acest joc, atunci cu siguranţă ar fi pe alt loc în clasament. Aseară în prima repriză CFR-ul a rezistat foarte bine, şi în prima jumătate de oră, părerea mea e, că au fost peste Roma, dar mingea nu a vrut să intre. Traore a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, zguduind bara porţii lui Bogdan Lobonţ. Am putea filozofa mult la această fază: ce ar fi fost dacă pasa la Culio, ar fi fost alt rezultat la final pe tabelă? Aşa a fost să fie, acum nu ne putem întoarce în timp, să schimbăm ceva...gata sa terminat. În repriza a doua, acelaşi Traore a mai zguduit odată bara porţii lui Lobonţ, dar degeaba nu bările contează într-un meci. Peste puţin timp Roma a marcat două goluri în două minute! Clujul a fost răpus în 2 minute. Cu toate că după, Rada a redus din diferenţă marcând cu capul, după un corner. 
Roma a făcut diferenţa, prin individualităţi, în schimb CFR a arătat că are echipă, şi pot face faţă în competiţii importante. Clujenii au mizat mai mult pe contratac, Traore arătându-şi viteza superioară în mai multe faze. Nuno Claro a prins o zi bună, şi a salvat de câteva ori CFR-ul, dar nu a fost de ajuns. 
În acest meci CFR-ul a arătat ca o echipă, au jucat mai bine ca acum doi ani, dar nu câştigat. De ce spun asta? Acum doi ani, după marcarea golurilor nu au făcut mare lucru, şi nu au jucat la fel de bine ca acum. Aseară au legat mai multe pase, nu au fost dominaţp chiar aşa, ca în precedenta întâlnire de pe Olimpico. Romanii au şutat de multe ori pe poartă, dar portarul portughez a fost într-o zi de graţie. Am observat în timpul meciului atitudinea tipică echipelor româneşti, care se opresc de multe ori, pentru a protesta, a cere fault, henţ sau offside. De două ori era să primească gol din acest motiv clujenii, dar norocul a fost de partea lor atunci. Per ansamblu Roma a arătat că are jucători mai buni ca CFR-ul, şi sunt mai experimentaţi marcând rapid de două ori. După primul gol, clujenii nici nu şi-au revenit, şi l-au primit pe al doilea. 
Dacă CFR-ul va juca măcar la fel de bine şi cu Bayern, putem spera la locul 3, iar dacă vor juca la fel şi în campionat atunci putem spera la o bătaie acerbă pentru titlu şi cupă în România.

Rezumatul video al meciului AS Roma-CFR Cluj 2-1:


Friday, September 17, 2010

Aşteptări de la noul sezon

Am aşteptat cu mare nerăbdare să înceapă noul sezon fotbalistic în Europa. Am urmărit cu mare atenţie schimburile de jucători, antrenori, manageri la clubuile cu pretenţii. După terminarea CM din Africa meciurile amicale nu mi-au putut alina setea de fotbalul adevărat, de cel spectaculos cum e cel din Champions League. În sfârşit a început şi adevăratul fotbal, cea mai prestigioasă competiţie intercluburi a debutat în 14 septembrie. Cu toate că primul gol marcat în acest sezon, a fost un autogol(Pasanen în meciul Werder-Tottenham) am fost foarte fericit, deoarece Realul meu, Realul nostru a debutat cu dreptul în Ligă. A fost un meci frumos, chiar dacă am câştigat doar cu 2-0 am arătat că suntem o echipă, dar nu încă o mare echipă. Totuşi, cei care au văzut meciul Real Madrid-Ajax, pot spune liniştit că au văzut fotbal, au asitat la un spectacol. Mourinho a transformat echipa, şi trăiesc cu speranţa că în acest sezon vom fi galactici. Ozil a fost fenomenal în acest meci, sper din tot sufletul că voi putea să-l compar cu dirijorul meu preferat Zidane. Deoarece de pre vremea lui, nu am văzut pe cineva să fie atât de sigur pe el, şi să dea aşa pase de la mijlocul terenului în sus. Din primul minut terenul a fost înclinat spre poarta lui Stekelenburg. Nu am avut emoţii, eram sigur că acest meci nu-l putem pierde.
Aşteptările mele de la acest sezon sunt normale, trebuie să trecem de „blestemul sferurilor” neapărat, trebuie să câştigăm campionatul, şi trebuie să câştigăm în El Classico. Băieţi nu mă dezamăgiţi, anul acesta e al vostru, e al nostru, al tuturor fanilor Real Madrid, la sfârşit, când tragem linie să putem spune că în acest sezon am îndeplinit toate obiectivele, şi să fim mândrii de strălucirea Galaxiei Albe!
Hala Madrid!

Monday, September 13, 2010

A început procesul în cazul uciderii lui Marian Cozma!

Luni, 13 septembrie a început procesul în cazul uciderii lui Marian Cozma. Cred că vă amintiţi că, în februarie 2009, jucătorul echipei MKB Veszprém şi al naţionalei României a fost înjunghiat mortal, într-un local din Ungaria. În sfârşit a început procesul...Părerea mea, e că e târziu, dar să nu fie prea târziu şi să se facă dreptate în acest caz, şi cei vinovaţi să plătească, deoarece persoanele care comit crime nu merită să fie în libertate! Principalul suspect, Raffael Sandor nu a declarat nimic în faţa judecătorului de la tribunal, ci a susţinut cele spuse până acum poliţiştilor, că el nu a înjunghiat pe nimeni nici în local, şi nici în afara localului Patriota, şi nu deţinea la el cuţit. Conform declaraţiei anterioare, el a fost lovit în cap, în local, a căzut jos, şi nu a mai văzut nimic, când a ieşit afară vedea în ceaţă. şi nu sa bătut cu nimeni. Nici ceilalţi doi învinuiţi: Németh Győző şi Sztojka Ivan nu au declarat nimic nou la tribunal. Cei trei sunt principalii suspecţi în cazul uciderii lui Mariam Cozma. Sztojka a fost confruntat cu ceilalţi doi la tribunal, dar fără succes. Procesul va continua marţi. Judecătoria are două cazuri de rezolvat: pentru uciderea lui Cozma vor fi audiaţi trei suspecţi, iar pentru bătaie şi ferocitate vor fi audiaţi 25 de persoane.

Sper ca justiţia va face dreptate în acest caz, şi o va face cât mai repede, deoarece dacă e tot amânat, uşor-uşor cazul poate fi muşamalizat, şi dacă se va ajunge aici...ar fi mult prea trist pentru toţi cei care au ţinut la Cozma, şi pentru toţi cei care vor dreptate, fără să mai vorbim de familia fostului handbalist. Oricum nimic nu-l va mai aduce înapoi pe Păsărilă...